Zwolle wordt Shelter City

Zwolle is de negende Nederlandse stad die deelneemt aan ons Shelter City netwerk. De stad gaat per jaar één mensenrechtenverdediger die in eigen land wordt bedreigd tijdelijke opvang (shelter) bieden voor een periode van drie maanden.

Shelter City past bij de democratische en internationale identiteit van Zwolle.

“Zoals bekend, was Thorbecke in de 1798 in onze stad geboren grondlegger van de parlementaire democratie. Zwolle heeft dan ook van oudsher een sterke binding met het thema democratie. Democratie en mensenrechten gaan hand in hand. Door Shelter City Zwolle kunnen we concreet bijdragen aan de empowerment van mensenrechtenverdedigers uit andere delen van de wereld waar het respecteren van mensenrechten niet vanzelfsprekend is” – Gemeente Zwolle

Wanneer de eerste mensenrechtenverdediger in Zwolle arriveert is nog niet bekend.

De gemeente Zwolle neemt een coördinerende en faciliterende rol op zich en zal nauw samenwerken met het Windesheim Honours College en verscheidene bedrijven en organisaties in de stad.

Ik wil graag bijdragen

Heb jij een goed idee? of een goed initiatief waarvan je ons op de hoogte wilt stellen? Vul dan het formulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Meer informatie over dit onderwerp