Voormalige Shelter City gast Irwin verkozen tot One Young World Peace Ambassador

De One Young World Summit 2018 vindt plaats in Den Haag van 17 tot 20 oktober. Tijdens de summit worden jonge talenten van wereldwijde en nationale bedrijven, NGO’s, universiteiten en andere organisaties bijgestaan ​​door wereldleiders, die functioneren als de One Young World Counselors. De ontmoetingen bieden de afgevaardigden een unieke kans om te praten, te debatteren, en ideeën te formuleren over innovatieve oplossingen die ingezet kunnen worden om de Duurzame Ontwikkelingsdoelen te bereiken.

Irwin zet zich in voor de rechten van LHBTI-personen en sekswerkers en sociale ontwikkeling in Afrika, zowel op lokaal als regionaal niveau. Als lid van de adviesraad van de 2016 Mandela Washington Fellowship, vertegenwoordigde hij de meer dan tweehonderd leden van het genootschap uit Oost- en Centraal- Afrika. In 2016 schreef Irwin mee aan het boek Walking the Tightrope: Poetry and Prose by LGBTQ writers form Africa. Het boek probeert individuen en organisaties die homoseksualiteit immoreel vinden, uit te dagen. Dankzij de notering van het boek op de eerste lijst van fiveFilms4Freedom 2016 (van de British Council), kreeg zijn werk en profiel als mensenrechtenverdediger meer zichtbaarheid.

Ben je benieuwd naar Irwin’s visie op de staat van vrede in zijn land en hoe hij denkt dat zijn werk bijdraagt aan het bestrijden van gewelddadig extremisme en het toewerken naar duurzame vrede? Klik dan hier.