Uitreiking Four Freedoms Award 2016 in Middelburg

Elke twee jaar vindt in Middelburg de uitreiking van de Four Freedoms Awards plaats. Op donderdag 21 april kent de Roosevelt Foundation de Awards toe aan organisaties en personen die een substantiële, moedige en persoonlijke bijdrage hebben geleverd aan de vrijheid in de wereld.

Dit jaar worden de Awards voor de vrijheid van meningsuiting, de vrijheid van godsdienst, de vrijwaring van gebrek en de vrijwaring van vrees uitgereikt aan respectievelijk Mazen Darwish uit Syrië, drie geestelijken uit de Centraal Afrikaanse Republiek, Dr. Denis Mukwege uit de Democratische Republiek Congo en Human Right Watch. Dr. Angela Merkel krijgt de International Four Freedoms Award uitgereikt.

Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander, Hare Majesteit Koningin Máxima en minister-president Mark Rutte zijn aanwezig bij de uitreiking van de Franklin D. Roosevelt Four Freedoms Awards in de Nieuwe Kerk in Middelburg. Ook Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Beatrix der Nederlanden is bij de uitreiking aanwezig. De minister-president reikt de International Four Freedoms Award uit aan dr. Angela Merkel.

Ik wil graag bijdragen

Heb jij een goed idee? of een goed initiatief waarvan je ons op de hoogte wilt stellen? Vul dan het formulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Meer informatie over dit onderwerp

Ga naar de website Fourfreedoms.nl