Najib is trots op ‘zijn stad’

Najib vertrekt over twee weken alweer naar Oeganda. Tijdens zijn periode in Nederland heeft hij veel geleerd, bijzondere mensen ontmoet en nieuwe energie opgedaan.

De Gemeente Utrecht is een van de partners voor het Shelter City programma. Vorige week heeft hij een kleine tour gekregen op het Utrechtse Stadskantoor. Wien de Smet (Adviseur internationale zaken en lokale mensenrechten Gemeente Utrecht) begeleidde Najib door het gebouw. Als eregast kreeg hij een ‘VIP-tour’ naar de bovenste verdieping waar je een prachtig uitzicht hebt over Utrecht. Helaas was het bewolkt, maar als de lucht helder is kan je Amsterdam en zelfs Den Haag zien liggen. Najib kon zijn eigen huisje vanuit het kantoor zien. ”It’s a nice view.” Najib maakte de grap dat de burgemeester van Utrecht vanaf die hoogte de stad wel goed in de gaten kan houden.

Als inwoner van ‘zijn stad’ kijkt Najib trots naar het uitzicht van Utrecht. Najib voelt zich thuis en als een herboren mens in mensenrechtenstad Utrecht.

Ik wil graag bijdragen

Heb jij een goed idee? of een goed initiatief waarvan je ons op de hoogte wilt stellen? Vul dan het formulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Meer informatie over dit onderwerp