Terugblik Shelter City Maastricht op het verblijf van hun gast

De partners achter Shelter City Maastricht blikken in dit bericht tevreden terug op het verblijf van hun recente gast, Musa:

“Musa, onze mensenrechtenverdediger uit de bezette Palestijnse West Bank is terug naar huis. Hij heeft een goede tijd gehad en genoten van de vrijheid hier. Het was goed om te zien hoe vrolijk Musa was aan het einde van zijn verblijf, hoe hij genoot van alles.

Musa wilde alles weten van de Nederlandse samenleving en onze cultuur. Hij bezocht krakers, kunstenaars, de Budgetkring, het ziekenhuis, steeds op zoek naar ideeën, inspiratie en uitdagingen. Op deze manier heeft hij nieuwe ideeën en energie opgedaan om terug te keren naar zijn eigen werk. Loodzwaar werk, de registratie van (dodelijk) geweld tegen Palestijnse jongeren door Israelische soldaten in de hoop, de hoop! dat er ooit verandering in zal komen, dat er ooit vanuit de Westerse wereld een duidelijk HALT komt en erkenning van het onrecht jegens Palestijnen.

De laatste weken is hij nog actief geweest met presentaties op scholen in Maastricht. En heeft hij meerdere malen heerlijke “Mansaf” gekookt voor zijn nieuwe Nederlandse vrienden.”

“I personally learned a lot from Musa, he is a very good story teller but his stories are based on real life experiences and most of the time painful ones. I could also see the pain and the hopelessness in his eyes, because he kept saying that I feel like I don’t do enough! I really learned from him and I am grateful for the opportunity of meeting him.” Begeleider Zineb over Musa

Ik wil graag bijdragen

Heb jij een goed idee? of een goed initiatief waarvan je ons op de hoogte wilt stellen? Vul dan het formulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Meer informatie over dit onderwerp