Studenten Shelter City Maastricht ontmoeten Shelter City Den Haag

‘Hoe kan ik mij het beste voorbereiden op een sollicitatiegesprek en hoe kom ik in aanmerking voor een Shelter City stage?’, was een veel gestelde vraag van studenten van University College Maastricht aan Justice and Peace directeur Sebastiaan van der Zwaan. Op 23 oktober bezochten zij Shelter City Den Haag om kennis te maken met de staf van Justice and Peace en de mensenrechtenverdediger van Shelter City Den Haag. 

Na een introductie van het Shelter City programma stelt de huidige Shelter City Den Haag gast zich voor. De mensenrechtenverdediger komt uit Zuid-Azië en verblijft momenteel in Den Haag. Hij vertelt hoe bedreigingen in zijn thuisland, vanuit de overheid en extremistische groepen, hem hebben gedwongen zijn land tijdelijk te verlaten maar ook hoe de trainingen die hij hier heeft gevolgd en de contacten die hij heeft gelegd eraan bijdragen dat hij weer terug kan. 

‘Jullie helpen mij door hier nu te zijn, door naar mijn verhaal te luisteren en het nieuws straks te verspreiden’. (kandidaat Shelter City Den Haag, oktober 2015)

De studenten vragen zich af hoe zij vanuit Nederland kunnen bijdragen aan een verbetering van de mensenrechtensituatie in het thuisland van de spreker.  De Shelter City kandidaat geeft aan dat de studenten daar nu al mee bezig zijn: ‘Jullie helpen mij door hier nu te zijn, door naar mijn verhaal te luisteren en het nieuws straks te verspreiden’.

Na de lezing was er een netwerkborrel. De studenten kregen de kans om vragen te stellen en contact te leggen met vertegenwoordigers van verschillende mensenrechtenorganisaties in Den Haag zoals: Humanity in Action,  The Hague Peace Projects, Human security Collective en de ASN Bank. Notitieboekjes werden tevoorschijn gehaald en visitekaartjes uitgewisseld; de studenten kwamen nog een stapje dichterbij het echte werkveld binnen een NGO!

Ik wil iets doen

Heb jij een goed idee? of een goed initiatief waarvan je ons op de hoogte wilt stellen? Vul dan het formulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.