Shelter City steden verwelkomen 10 nieuwe mensenrechtenverdedigers

We zijn allemaal mensenrechtenverdedigers

Van september t/m december zullen de Shelter City steden 10 nieuwe gasten verwelkomen om deel te nemen aan het tijdelijke relocatieprogramma voor mensenrechtenverdedigers onder druk. De deelnemers komen uit Mali, Pakistan, Soedan, Ethiopië, Somalië, Nicaragua, Mexico, Indonesië, Thailand en Rusland. Volg onze website meer nieuws.

Filmportret van Karen, mensenrechtenadvocaat uit Honduras

Voor de zomer was Karen uit Honduras te gast in Shelter City Amsterdam. Karen is mensenrechtenadvocaat sinds 2007 en zet zich vooral in om de rechten van vrouwen te verdedigen. Daarnaast werkt Karen samen met jonge feministen en richt ze zich op de decriminalisering van abortus. In Honduras worden meer advocaten vermoord dan waar dan ook ter wereld. Net als veel van haar collega’s is Karen met de dood bedreigd en geïntimideerd. Toch gaat ze door met haar werk, omdat ze vindt dat net als in Nederland ook Hondurese vrouwen recht hebben op gelijke rechten en veiligheid.

Filmmakers Paula Vonhof en Lotte Konijn maakten dit mooie filmportret van haar.

Ik wil graag bijdragen

Heb jij een goed idee? of een goed initiatief waarvan je ons op de hoogte wilt stellen? Vul dan het formulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Meer informatie over dit onderwerp