Shelter City mini training

Veiligheid & Advocacy

Vier Shelter City deelnemers waren in Den Haag bij elkaar om deel te nemen aan een mini-training over veiligheid en advocacy. Samen met onze collega’s Manon en Alexia wisselden ze hun ervaringen uit en vergrootte ze hun capaciteiten. Ontmoetingen met collega’s zijn erg belangrijk voor deze verdedigers van de mensenrechten, zo ver van huis, maar nog steeds opgeslokt door de ups en downs van hun werk.

img_2776-600

Lorenzo, Mariam, Nathan en Tomy zijn hun namen, afkomstig uit Jamaica, Georgië, Kenia en Honduras waar ze werken aan LGBTI-rechten, inheemse – en landrechten, schendingen van de mensenrechten en de rechten van vrouwen. Dit zijn gevoelige onderwerpen in hun eigen land, om welke reden zij regelmatig tegenwerking en bedreigingen ontvangen van de overheid, politie, landgenoten of zelfs hun eigen familieleden.

De training maakte hen ook meer bewust van hun kwetsbare positie als mensenrechtenverdediger en voorzag hen van praktische instrumenten om zichzelf te beschermen. Ze leerden bijvoorbeeld hoe ze veiliger kunnen e-mailen en browsen op hun computers en telefoons.

img_2768

Ik wil graag bijdragen

Heb jij een goed idee? of een goed initiatief waarvan je ons op de hoogte wilt stellen? Vul dan het formulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Meer informatie over dit onderwerp