Shelter City gasten bij eerste Utrechtse Canal Pride

Op zaterdag 17 juni hebben drie Shelter City gasten deelgenomen aan de eerste Utrechtse Canal Pride. Ze waren uitgenodigd door de Gemeente Utrecht om mee te varen op de boot. De drie Shelter City gasten Najib (Oeganda), Judith (Nigeria) en Alexey (Rusland) zetten zich in voor zorg, veiligheid en gelijke rechten voor de LHBTI gemeenschap in hun land. De Utrecht Canal Pride was een bijzondere ervaring voor hen om mee te maken.

De activisten stonden om 13:00 paraat om mee te varen op de Gemeente boot. Op de boot waren verschillende LHBTI organisaties uit Utrecht vertegenwoordigd. Roze was de kleur van de boot. Najib van Shelter City Utrecht had een passende outfit aangetrokken voor op de boot: een zelf versierde kanzu en een regenboog hoed. Voor de start van de parade was het feest bij de boten al begonnen. De muziek en feestende mensen maakten de Shelter city gasten vanaf het begin al enthousiast. Er waren gemixte gevoelens van gezonde spanning, enthousiasme en openheid.

Het was voor Najib, Judith en Alexey een zeer bijzondere en emotionele ervaring om toegejuicht te worden door honderden mensen die de rechten voor LHBTI vieren. Het was voor hen zowel een feest als een moment van realisatie. De drie activisten kunnen in eigen land niet in vrijheid hun seksualiteit uiten. De Canal Pride was daarom een mooie ervaring voor de activisten om te voelen hoe het is om openlijk zichzelf te kunnen zijn.

Na afloop van de parade was er feest op straat bij Café Kalff en Café Bodytalk aan de Oudegracht. Najib, Judith en Alexey hebben de hele dag genoten van de gezelligheid, openheid en eensgezindheid van het evenement. In de woorden van de Shelter City gasten: ‘het was een ervaring om nooit te vergeten’.

De foto’s van het evenement zijn binnenkort te zien op de Facebook pagina van Peace Brigades International.

Ik wil graag bijdragen

Heb jij een goed idee? of een goed initiatief waarvan je ons op de hoogte wilt stellen? Vul dan het formulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Meer informatie over dit onderwerp