Shelter City gast Sirikan (advocate) krijgt prijs voor moedig werk

Onze Shelter City gast Sirikan Charoensiri (31) uit Thailand ontvangt op vrijdag 19 mei de Lawyers for Lawyers award. De mensenrechtenverdedigster uit Bangkok woont momenteel voor drie maanden in Tilburg.

Sirikan zet zich in voor mensen die worden vervolgd door de militaire junta in Thailand. Meteen na de staatsgreep in 2014 begon haar moedige strijd tegen de schending van de mensenrechten en het muilkorven van het vrije woord door de nieuwe machthebbers. Sirikan is mede-oprichter van het Thai Lawyers for Human Rights (TLHR) instituut.

Internationale aandacht

,,Door de toekenning van de prijs aan mij en daarmee aan ons collectief krijgt ons land internationale aandacht”, aldus Sirikan die straks bij thuiskomst drie aanklachten tegen zich heeft. De tweejaarlijkse Lawyers for Lawyers Award bestaat vanaf 2011. Het is een initiatief van de Nederlandse organisatie Lawyers for Lawyers (L4L). De prijs wordt op 19 mei in Amsterdam aan Sirikan uitgereikt.

Ik wil graag bijdragen

Heb jij een goed idee? of een goed initiatief waarvan je ons op de hoogte wilt stellen? Vul dan het formulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Meer informatie over dit onderwerp