Shelter City gast Justus spreekt op de Rotterdam International Secondary School

Afgelopen donderdag heeft Shelter City gast Justus gesproken op de Rotterdam International Secondary School over zijn werk als mensenrechtenverdediger in Nigeria. Justus is advocaat en uitvoerend directeur van de International Human Rights and Equity Defense Foundation (I-REF).  Justus is sinds begin april in Nederland als gast van Shelter City Amsterdam.

De Rotterdam International Secondary School heeft een mensenrechtenwerkgroep waarin leerlingen dieper ingaan op het onderwerp mensenrechten. De begeleidster van deze groep, Rian van Spaandonk, heeft Justus uitgenodigd om te spreken op een van hun bijeenkomsten. “Helaas is het zo, dat wat wij de leerlingen op school leren altijd wat theoretisch is. Voor kinderen is het heel waardevol om het verhaal te horen van iemand die daadwerkelijk werkt als mensenrechtenverdediger”.

Justus begon zijn speech met een dankwoord. “Ik ben heel dankbaar dat ik hier vandaag mag zijn. Wanneer je voor de jeugd staat, sta je voor de leiders van morgen”. De leerlingen reageerde erg enthousiast op het verhaal van Justus. Ze hadden verschillende vragen voorbereid over politiegeweld in Nigeria, zijn motivatie om mensenrechtenverdediger te worden en zijn persoonlijke veiligheid. Achteraf, bij het verlaten van het gebouw, kwamen er nog verschillende leerlingen op Justus af om hem nog meer vragen te stellen.

Neem voor meer informatie over schoolbezoeken en lezingen contact op met info@sheltercity.org.

Ik wil graag bijdragen

Heb jij een goed idee? of een goed initiatief waarvan je ons op de hoogte wilt stellen? Vul dan het formulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.