Shelter City deelnemers ontmoeten Mensenrechten Ambassadeur

Op 24 mei kwamen de Shelter City mensenrechtenverdedigers naar Den Haag voor een ontmoeting met de Nederlandse Mensenrechten Ambassadeur Kees van Baar en de Afdeling Mensenrechten van het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Zij bespraken de noodzaak om meer shelters te ontwikkelen over de hele wereld om mensenrechtenverdedigers tijdelijk respijt te bieden en toegang tot een internationaal netwerk, dat zo belangrijk is voor hun werk.

Veel mensenrechtenverdedigers in verschillende regio’s van de wereld worden geconfronteerd met vergelijkbare uitdagingen; die moeten worden besproken om die samen te overwinnen. De Shelter City gasten spraken ook over het belang voor de landen en organisaties om samen te werken over de grenzen heen om zo de veiligheid van verdedigers van de mensenrechten te vergroten.

Admiration 4 work #humanrights defenders from #ShelterCity program of @Justice_PeaceNL at meeting @DutchMFA

Boek ‘Blad voor de mond – persvrijheid wereldwijd’

IMG_1989

De Mensenrechten Ambassadeur nam het boek ‘Blad voor de mond, Persvrijheid wereldwijd‘ in ontvangst uit handen van Sebastiaan van der Zwaan, directeur van Justice and Peace, de oprichter en coördinator van Shelter City. In het boek is een hoofdstuk over Shelter City opgenomen en interviews met twee journalisten uit Zuid-Soedan en Pakistan die in Shelter City verblijven vanwege ernstige bedreigingen omwille van hun streven om vak uit te oefenen.

Ik wil graag bijdragen

Heb jij een goed idee? of een goed initiatief waarvan je ons op de hoogte wilt stellen? Vul dan het formulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Meer informatie over dit onderwerp