Shelter City Amsterdam is een feit

Amsterdam heeft zich aangesloten bij het Shelter City netwerk. Dit brengt het aantal deelnemende steden op 6. De stad gaat 4 mensenrechtenverdedigers per jaar tijdelijke opvang (shelter) bieden. De Raad stemde unaniem vóór.

De eerste mensenrechtenverdediger verblijft inmiddels in de stad. Shelter City Amsterdam vormt een welkome uibreiding van het Shelter City netwerk, dat duidelijk in een behoefte van veel internationale mensenrechtenverdedigers voorziet. In het najaar ontvingen we maar liefst 155 aanmeldingen. Nog niet eerder was het aantal aanmeldingen zo hoog.

Ook roept de voltallige gemeenteraad het college op om Shelter City’s te bespreken tijdens de internationale burgemeesterstop, die plaatsvindt in Amsterdam tijdens het EU-voorzitterschap van Nederland.

“Ik ben ongelooflijk trots dat de gehele raad dit voorstel steunt en Amsterdam als Shelter City nu een feit is. Dat bewijst dat opkomen voor mensenrechten in de genen van de Amsterdammer zit.” (D66-raadslid Hans Glaubitz die het voorstel inbracht)

Ik wil iets doen

Heb jij een goed idee? of een goed initiatief waarvan je ons op de hoogte wilt stellen? Vul dan het formulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.