Utrecht, Domtoren, Shelter City

Nieuwe Shelter City gast uit Mexico!

Afgelopen maand is er een nieuwe gast gearriveerd voor Utrecht Shelter City: Diana, uit Mexico. Ze focust zich op verdwijningen. Kidnappings en gedwongen verdwijningen (verdwijningen die worden veroorzaakt door de regering, of na gevangenneming door de regering) zijn wijdverspreid in Mexico. Vooral veel vrouwen verdwijnen jaarlijks. Daarbij komt ook nog eens dat Mexico het Latijns-Amerikaanse land is met de hoogste straffeloosheidsfactor. Dit betekent dat er in Mexico de meeste mensen wegkomen met hun misdaad.

De activiteiten die haar groep uitvoert zijn het verspreiden van posters met foto’s van de vermiste personen daarop, het checken van ziekenhuizen en opvanghuizen en coördinatie met forensische instituten. Daarnaast verzorgt de organisatie ook workshops, seminars en conferenties om andere Mexicanen te informeren over de verdwijningen.

Diana is niet van plan om stil te zitten tijdens haar verblijf in Nederland. Ze wil graag met organisaties in contact komen, waarmee ze kennis kan uitwisselen over de zoektocht naar vermiste personen of waar ze steun aan kan hebben als ze terug is in Mexico. En ook al is ze nog maar kort in Utrecht, Diana begint al een beetje verliefd te worden op de stad: “Alles is hier zo mooi! Anders mooi dan in Mexico, maar heel mooi!”

Wil je meer weten over Diana en haar verhaal? Bekijk dan haar profiel op de Shelter City website: klik hier.

Ik wil graag bijdragen

Heb jij een goed idee? of een goed initiatief waarvan je ons op de hoogte wilt stellen? Vul dan het formulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Meer informatie over dit onderwerp