Najib spreekt in Theater Truck op Parkdag

Op zondag 18 juni heeft Najib gesproken in de Theater Truck op Parkdag 2017 in het Griftpark in Utrecht. Een dag na de indrukwekkende Utrecht Canal Pride stond Najib weer paraat om zijn verhaal te vertellen.

Op het Parkdag festival waren foodtrucks, muziekoptredens en verschillende activiteiten. Het festival gaf een gezellige sfeer. Daarnaast waren infostands van verschillende LHBTI-organisaties aanwezig. Najib stond als laatste act op de agenda van de Theater Truck. Najib heeft samen met zijn vrienden uit Nederland nog snel voor zijn optreden een promotieronde voor zijn act gedaan over het festival. Om 17:20 stond de deur open voor bezoekers om te luisteren naar Najib’s verhaal.

In de Theater Truck was het klein en warm maar het had een intieme sfeer. De bezoekers zaten op een tribune waar plek was voor ongeveer 20 mensen. Najib nam plaats op een stoel voor de tribune, als een leraar toesprekend tot een klas. Najib vertelde over zijn persoonlijke leven in Oeganda en hoe hij als homo zijnde veelal te maken heeft met ernstige bedreigingen en belemmeringen om een ‘normaal leven’ te leiden. Hij vertelde ook over zijn werk als mensenrechtenverdediger en hoe dit zijn leven heeft beïnvloed. Als activist krijg je regelmatig te maken met dreigementen, maar voor Najib is dit geen tegenslag maar een motivatie om door te gaan. Als LHBTI-activist is Najib de contactpersoon voor LHBTI personen in nood. Dit draagt een grote verantwoordelijkheid met zich mee. Najib staat sterk voor zijn gemeenschap en is ervan overtuigd om zijn werk als activist door te zetten.

Najib is erg dankbaar dat er op verschillende manieren een platform wordt gemaakt waarin ervaringen worden uitgewisseld. Hij neemt elke mogelijkheid om zijn verhaal te vertellen en om mensenrechten te promoten. De stem van de LHBTI gemeenschap moet gehoord worden. Parkdag Festival en de mogelijkheid om te spreken in Theater Truck zijn daarom bijzondere momenten voor Najib.

Ik wil graag bijdragen

Heb jij een goed idee? of een goed initiatief waarvan je ons op de hoogte wilt stellen? Vul dan het formulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Meer informatie over dit onderwerp