Mensenrechtenverdediger

Irène

Shelter CityDen HaagThemaAdvocaatLandD.R. Congo

Irène is een advocate uit Kinshasa, D.R. Congo (DRC). Zij komt in haar werk op voor andere mensenrechtenverdedigers in DRC en strijdt tegen straffeloosheid bij verkrachtingen in haar land. Daarnaast zet Irène zich in voor de verbetering van de positie van vrouwen die bij het leger en de politie werken.

 

Irène was één van de eerste Shelter City kandidaten.

 

Over Irène

“Those who take risks need to be encouraged in their fight for the freedom of expression”.

Na haar verblijf in Den Haag is zij geaccepteerd als advocate bij het Internationaal Strafhof (ICC). Dit stelt haar in staat om slachtoffers en getuigen te vertegenwoordigen in zaken die vanuit de Democratische Republiek Congo worden voorgedragen. Gedurende haar verblijf in Nederland heeft zij intensief contact gehad met parlementariërs Marit Maij en Michiel Servaes, via het Connect2Protect programma van Justice and Peace.

In maart 2016 deed Irène mee aan een speciale Franstalige editie van de The Hague  Training Course for Human Rights Defenders. Op de Internationale Dag van de Vrouw sprak ze samen met één van de andere deelnemers op de Hague Talk ‘Women matter for peace’, georganiseerd door Justice and Peace en RNW media.

Gerelateerd nieuws