Mensenrechtenverdediger

Ibrahim

Shelter CityUtrechtThemaMensenrechtenschendingenLandZuid Soedan

De organisatie van Ibrahim legt mensenrechtenschendingen vast en rapporteert deze schendingen in verschillende regio’s van Soedan. Hij richt zich op het monitoren van schendingen van de rechten van vrouwen, zoals aanranding of het lastigvallen van vrouwen door de politie. Daarnaast zet hij politici onder druk om de wetten die mensenrechten schenden aan te passen en bestaande goede wetten te praktiseren.

 

 

Over Ibrahim

Het gebrek aan vrijheid van meningsuiting een ander belangrijk werkterrein van Ibrahim. Op dit moment is 90 procent van alle kranten direct of indirect in handen van de overheid, hierdoor worden kritische opinies niet gepubliceerd. Ibrahim en zijn collega’s stellen deze praktijk aan de kaak in binnen- en buitenland. Hiermee ondersteunen ze politieke partijen, NGO’s en (organisaties van) activisten en journalisten in hun strijd voor persvrijheid.

In Soedan is de druk op mensenrechtenverdedigers de laatste jaren enorm toegenomen. Mensenrechtenverdedigers lopen gevaar (in en buiten Soedan) te worden gearresteerd. Het in beslag nemen van gegevens, controles, bedreigingen en zelfs martelingen en liquidaties komen regelmatig voor. Daarom moest Ibrahim, mensenrechtenverdediger uit Sudan, ook in Nederland voor zichzelf én zijn organisatie voor anonimiteit kiezen.

Gerelateerd nieuws