Mensenrechtenverdediger

Graciela

Shelter CityAmsterdamThemaGedwongen verdwijningenLandMexico

Graciela wijdt haar leven aan de zoektocht naar verdwenen personen in Mexico. Ze heeft een burger initiatief opgezet om de waarheid te vinden en via deze wijze rechtvaardigheid op een vreedzame manier te bereiken. Als medeoprichter van het project National Citizen Registry of Disappeared Persons, tracht Graciela het verzamelen van bewijsmateriaal van verdwenen personen te versterken. Verdwijningen worden onafhankelijk geanalyseerd en mogelijke patronen worden onderzocht.

Over Graciela

Mensenrechtenschendingen in Mexico  

Graciela werkt in een complexe sociaal-politieke omgeving, waarin angst voor verdwijningen een dagelijkse realiteit is. Tamaulipas wordt geteisterd door straffeloosheid en corruptie tussen de federale overheid, politieautoriteiten, justitie en criminele groepen. De federale overheid heeft in Tamaulipas meer dan 5,000 verdwenen personen geregistreerd. In het gehele land zijn meer dan 30,000 personen als vermist geregistreerd.

Bedreigingen

In de afgelopen jaren zijn Graciela en haar collega’s het slachtoffer geworden van veiligheidsbedreigingen en intimidaties als gevolg van hun werk.

Gerelateerd nieuws