Maandag 20 november debatavond in Shelter City Haarlem over mensenrechten in Pakistan

Op maandag 20 november organiseert de Pletterij een debatavond over Pakistan.  Aanleiding is de aanwezigheid van de Pakistaanse mensenrechtenactivist Zar Ali Khan in Haarlem op uitnodiging van de gemeente Haarlem. Hij verblijft hier drie maanden in het kader van het project Shelter City op uitnodiging van de stichting Justice and Peace.

Doel van de avond is om informatie te geven over de situatie in Pakistan vooral op het gebied van de mensenrechten. Verschillende sprekers zullen inleidingen houden en in gesprek gaan met het publiek. Een deel van de inleidingen zal in de Engelse taal zijn.

De Pakistaanse politicologe Shumaila Anwar vertelt over de geschiedenis van Pakistan, historicus Olivier Immig belicht de situatie in FATA, een gebied op de grens met Afghanistan waar Zar Ali Khan vandaan komt.  Joëlle Wiersema van een schrijfgroep van Amnesty International Haarlem vertelt hoe wij van hier actieve steun kunnen geven aan mensenrechtenactivisten en Zar Ali Khan tenslotte zal informatie geven over zijn verblijf in Haarlem en over de situatie in zijn woongebied FATA.

Gespreksleider van de avond is de Haarlemse journaliste Annemieke Windt.

De avond begint om 20.00 uur. De toegang is gratis. Reserveren is mogelijk via www.pletterij.nl

De Pletterij is gevestigd aan de Lange Herenvest 122, 2011 BX  Haarlem.

Ik wil graag bijdragen

Heb jij een goed idee? of een goed initiatief waarvan je ons op de hoogte wilt stellen? Vul dan het formulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Meer informatie over dit onderwerp