Kijktip: documentaire ‘Voice from the Ground’

De documentaire ‘Voice From The Ground’ vertelt het verhaal van Zar Ali Khan Afridi. Zar Ali is een mensenrechtenverdediger uit de Federaal Bestuurde Stamgebieden (FATA) in Pakistan. Na het afronden van zijn universitaire studie, besefte Zar Ali dat hij zijn leven wilde wijden aan de bescherming van de mensen van FATA. Hij had als doel om de levensomstandigheden van de mensen in FATA te veranderen vanwege het meedogenloze en barbaarse systeem dat prominent aanwezig is in het gebied. In de documentaire beschrijft Zar Ali onder andere hoe het is om onder lastige omstandigheden als mensenrechtenverdediger te werken.

In FATA zijn mensenrechtenverdedigers en andere sociale en politieke activisten veelvuldig het doelwit van staats- en niet-statelijke actoren omdat ze als een bedreiging worden gezien door het huidige regime. Zar Ali heeft dit zelf ervaren toen hij het slachtoffer werd van een reeks gewelddadige gebeurtenissen als het gevolg van zijn vreedzame mensenrechtenwerk. Zar Ali verbleef in 2017 tijdelijk in Shelter City Haarlem. Tijdens deze periode kon Zar Ali bijkomen van zijn langdurige strijd voor de mensenrechten. Verder verbreedde hij zijn netwerk door ontmoetingen te hebben met andere mensenrechtenverdedigers en mensenrechtenorganisaties. De documentaire toont het leven van Zar Ali in Shelter City Haarlem.

De documentaire is gemaakt door Doculab. Doculab is een gemeenschap van documentairemakers die een band hebben met de stad Haarlem. De documentaire is tot stand gekomen in samenwerking met Justice and Peace, de Pletterij en Vluchtelingenwerk West en Midden-Nederland. De documentaire kan hier worden bekeken.

Ik wil graag bijdragen

Heb jij een goed idee? of een goed initiatief waarvan je ons op de hoogte wilt stellen? Vul dan het formulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.