Human Rights Café Irina

Op 12 mei heeft een Human Rights Café plaatsgevonden in de voormalige gevangenis Wolvenplein met de Utrechtse Shelter City gast Irina als gastspreker. Dit evenement werd mede-georganiseerd door de Gemeente Utrecht. Aangezien Irina als mensenrechtenadvocaat in Rusland in het bijzonder met vrouwen in gevangenissen werkt, was het thema van dit Human Rights café: “Vrouwen en Kinderen achter de Tralies?”. Voor deze gelegenheid sprak Irina over de situatie van vrouwen en kinderen in Russische gevangenissen en hoe haar werk tot de verbetering van de condities in deze gevangenissen leidt. De wereldkaart op de foto heeft Irina gebruikt om de afstanden tussen de gevangenissen en de woonplaatsen van de gedetineerden in haar regio in Rusland aan de bezoekers te laten zien.

Irina heeft niet alleen over Rusland gesproken, maar ook over haar observaties in Nederland. Volgens haar kan het werk van de Commissie van Toezicht van gevangenissen in Nederland verbeterd worden, door meer en beter samen te werken met (lokale) maatschappelijke organisaties. Zij concludeerde dat zelfs hier nog meer gedaan kan worden op het gebied van mensenrechten (met name voor gedetineerden). Irina kan dus niet alleen veel kennis opdoen in Nederland, maar wij kunnen ook veel leren van haar!

Ik wil graag bijdragen

Heb jij een goed idee? of een goed initiatief waarvan je ons op de hoogte wilt stellen? Vul dan het formulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Meer informatie over dit onderwerp