Op bezoek bij mensenrechtenverdediger Naythan in Kenia

Toen Amy Austin stage liep bij de The Hague Training Course voor Mensenrechtenverdedigers over Veiligheid in het najaar van 2016, heeft Amy de goedlachse Naythan ontmoet. Tijdens haar stageperiode bij Justice and Peace hadden Amy en Naythan een goede band opgebouwd. Naythan is een mensenrechtenverdediger uit Kenia. Als mensenrechtenverdediger komt Naythan in zijn thuisland voor veel uitdagingen te staan. In het kader van Shelter City programma verbleef Naythan daarom drie maanden in Nederland. Gedurende deze periode kreeg hij de mogelijkheid om op adem te komen en zijn internationale netwerk uit te breiden. Naythan nam tijdens zijn verblijf ook deel aan de The Hague Training Course voor Mensenrechtenverdedigers over Veiligheid, waar hij meer leerde over onder andere lobby en advocacy en digitale- en fysieke veiligheid.

In juli 2017 heeft Amy een bezoek gebracht aan Kenia en daar Naythan ontmoet. Voor het verslag van het bezoek van Amy Austin aan Naythan lees hier verder op onze Engelstalige Shelter City pagina.

 

 

Ik wil graag bijdragen

Heb jij een goed idee? of een goed initiatief waarvan je ons op de hoogte wilt stellen? Vul dan het formulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Meer informatie over dit onderwerp