Even voorstellen: Madeeha uit Soedan

Madeeha is geboren in 1959 en werkt sinds 1985 als journalist in Soedan. In 2007 richtte zij samen met anderen een organisatie op met als doel de persvrijheid en de vrijheid van meningsuiting in Soedan te bevorderen. Ook heeft Madeeha aan het hoofd van de politieke afdeling gestaan van de krant ‘Alayam’, waar ze zich voornamelijk richtte op economische rechten, sociale rechten, culturele rechten, vrouwenrechten en gendergerelateerd geweld in conflictgebieden.

Soedan

De algemene politieke situatie in Soedan is onstabiel door de aanhoudende oorlogen in Darfur, Zuid-Kordofan en de Blauwe Nijl. Vanwege haar politieke oriëntatie en omdat ze een journalist is die pleit voor de vrijheid van meningsuiting, persvrijheid en vrouwenrechten in een uitdagende omgeving voor journalisten, wordt Madeeha geconfronteerd met veel onderdrukking en voortdurende beschuldigingen.

Tilburg

Gedurende haar verblijf in Tilburg zal Madeeha de gelegenheid hebben om een beetje tot rust te komen, mentaal bij te komen, haar netwerk te verbreden en ervaringen uit te wisselen met andere organisaties die soortgelijke doelstellingen hebben.