Even voorstellen: June uit Thailand

Van begin Maart tot begin Juni is June te gast in Shelter City Tilburg.

June is geboren in Thailand, 31 jaar en ze werkt als advocate voor Thai Lawyers for Human Rights. Deze organisatie is kort na de militaire ingreep op 22 mei 2014 opgericht om juridische hulp te verlenen en om toe te zien op de situatie van de mensenrechten in Thailand. Het doel van June en haar collega’s is het verhogen van het bewustzijn van de schendingen van de mensenrechten in Thailand die het gevolg zijn van de militaire staatsgreep. Ze is aangeklaagd voor vier strafbare feiten die te maken hebben met het vertegenwoordigen van veertien activistische studenten die vreedzaam protesteerden op 15 juni 2014. Internationale organisaties als International Commission of Jurist en Amnesty International zijn bekend met deze zaak en hebben de Thaise autoriteiten gevraagd om alle aanklachten tegen haar in te trekken.

Thailand

Op 22 mei 2014 is er een staatsgreep geweest door het leger van Thailand, na maanden van politieke en sociale onrust. Het leger leidt nu het land en dit zorgt er voor dat zij kunnen bepalen wat er wel en niet mag en dit leidt tot demonstraties. Het leger heeft beloofd dat er in 2017 nieuwe verkiezingen komen.

Tilburg

Tijdens haar verblijf in Tilburg wil June vooral tot rust komen en zowel mentaal als psychisch herstellen. Daarnaast zal het verblijf hier haar de kans geven om haar netwerk uit te breiden en cursussen te volgen. Ze wil vanuit hier ook haar werk in Thailand voortzetten door te communiceren met collega’s via het internet en toezicht houden op de situaties die betrekking hebben op de mensenrechten in Thailand. Ze zal ook iets terug doen voor de stad middels presentaties en lezingen voor onderwijsinstellingen en organisaties.