Even voorstellen: Christopher uit Zuid-Soedan

Van eind maart tot eind juni is Christopher te gast in Shelter City Tilburg.

Christopher is geboren in Zuid-Soedan, 30 jaar en journalist en mensenrechtenverdediger. Hij werkte aan diverse onderzoeken over corruptie van overheidspersoneel en schendingen van mensenrechten door oliemaatschappijen. Sinds september is hij uitgeweken naar het buitenland vanwege ernstige bedreigingen. Hij kan en wil zijn journalistieke werk tijdens zijn Shelter City verblijf voortzetten. Vanuit hier kan hij ook blijven opkomen voor de bedreigden in zijn land.

Zuid-Soedan

Zuid-Soedan is sinds 9 juli 2011 onafhankelijk en daarmee het nieuwste land in de wereld. Met de onafhankelijkheid zijn de problemen in het land echter niet opgelost. Met het buurland Soedan zijn er conflicten over de grens tussen de landen en over olieopbrengsten en in het land zelf is er veel rivaliteit en geweld tussen verschillende etnische groepen, wat heeft geleid tot een nieuwe vluchtelingencrisis. Meer dan 2 miljoen mensen zijn ontheemd en een aantal gebieden verkeert op de rand van hongersnood.

Tilburg

Christopher is in staat en bereid om het verhaal van Zuid-Soedan en de moeilijke situatie waarin mensenrechtenverdedigers momenteel verkeren op een goede wijze over te brengen aan Nederlandse en internationale collega’s.

Shelter City hoopt dat Christopher de komende maanden in een veilige en stimulerende omgeving verder kan werken aan zijn journalistieke ambities en zijn rol als mensenrechtenverdediger in Zuid-Soedan.

Interviews met Christopher bijwonen? 

Kom op 3 mei naar de boekpresentatie van ‘Blad voor de mond, persvrijheid wereldwijd‘ bij Justice and Peace in het Nutshuis in Den Haag. In het boek komen tientallen Nederlandse en internationale journalisten aan het woord over de belemmeringen die zij ervaren tijdens hun werk. Christopher en zijn Pakistaanse collega Zafar, die in Shelter City Nijmegen verblijft, werden ook geïnterviewd voor het boek. De boekpresentatie is gratis toegankelijk, vanaf 16 uur, met een interview door Eric Smits met Christopher en Zafar. (aanmelden via info@bladvoordemond.nu) ’s Avonds worden Christopher en Zafar geïnterviewd door Michel Maas tijdens het Festival van het Vrije Woord in De Balie in Amsterdam.

Ik wil graag bijdragen

Heb jij een goed idee? of een goed initiatief waarvan je ons op de hoogte wilt stellen? Vul dan het formulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Meer informatie over dit onderwerp

Boek 'Blad voor de mond, persvrijheid wereldwijd'