Deventer wordt 11e Nederlandse Shelter City

Deventer is de elfde Nederlandse stad die deelneemt aan ons Shelter City netwerk. Vanaf 2018 gaat de stad per jaar één mensenrechtenverdediger die in eigen land wordt bedreigd tijdelijke opvang (shelter) bieden.

“Op verzoek van de gemeenteraad hebben wij uitgezocht of wij samen met partners in de stad dit konden vormgeven. Ik ben trots dat dit is gelukt voor een proefperiode van twee jaar. Deventer is van oudsher internationaal georiënteerd en wij dragen mensenrechten een warm hart toe.” – Burgemeester Andries Heidema, Gemeente Deventer

Deventer verwelkomt in September 2018 de eerste mensenrechtenverdediger. Humanitas biedt onderdak en ondersteuning en coördineert het programma van de mensenrechtenactivist in Deventer. Saxion Hogeschool biedt werkruimte en begeleiding. De gemeente ondersteunt financieel en inhoudelijk. Belangrijkste doel is dat de mensenrechtenactivist op adem kan komen. Tegelijkertijd willen de partners kennisoverdracht en betrokkenheid stimuleren zodat er meer bewustwording in Deventer ontstaat.

“We vinden het geweldig om te zien dat Deventer een actieve betrokken gemeenschap heeft die zich hiervoor wilt inzetten. Als middelgrote stad met een internationaal netwerk is Deventer een ideale omgeving voor een mensenrechtenactivist om tot rust te komen en zijn of haar netwerk uit te breiden.” Sebastiaan van der Zwaan, directeur van Justice and Peace

Lees meer over Shelter City

Gemeente Deventer

Humanitas

Saxion Hogeschool

Ik wil graag bijdragen

Heb jij een goed idee? of een goed initiatief waarvan je ons op de hoogte wilt stellen? Vul dan het formulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Meer informatie over dit onderwerp