Cubaanse kunstenaar El Sexto ontvangt alsnog zijn Václav Havel-Prijs

De voormalige Shelter City deelnemer El Sexto uit Cuba heeft op 24 mei alsnog zijn Václav Havel-Prijs in ontvangst kunnen nemen. Hij deed dit samen met zijn landgenote Rosa María Payá tijdens de 8ste editie van het Oslo Forum Freedom gericht tegen autoritaire regimes en geïnspireerd op het verzet van Václav Havel, de overleden president van Tsjechië, tegen de communistische dictatuur in zijn land.

Grafitti kunstenaar El Sexto kon de prijs vorig jaar niet persoonlijk in ontvangst nemen omdat hij in de gevangenis zat vanwege zijn kunstuitingen gericht tegen de broers Castro. Na grootschalige online acties voor zijn vrijlating werd hij uiteindelijk na 10 maanden voorarrest vrijgelaten.

‘Alleen als individuen op de wereld die strijden voor meer democratie en vrijheid zich verenigen – zoals wij hier in Oslo trachten te doen – kunnen wij optimistisch zijn over de kansen op een wereld met steeds minder dictaturen.’  Halvorssen, oprichter van het Oslo Forum

Lees meer op InformatieCuba.wordpress.com

Ik wil graag bijdragen

Heb jij een goed idee? of een goed initiatief waarvan je ons op de hoogte wilt stellen? Vul dan het formulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Meer informatie over dit onderwerp