Blog over Shelter City op Vice Versa

“BLOG- Shelter City biedt onderdak aan mensenrechtenverdedigers en doet aan mondiale bewustwording van de burgers uit de Nederlandse steden die meedoen. Een prachtig concept vindt Marc Broere die een bijeenkomst in Nijmegen bezocht.”

“Wat mij zelf heel erg aanspreekt aan het project is dat het mes aan twee kanten snijdt. Het project vangt niet alleen dappere mensen op, die dappere mensen brengen ook iets naar de stad toe.” (Marc Broere, Vice Versa)

‘Shelter City verdient de Nobelprijs’, zei Zafar welgemeend toen hij terugblikte op zijn verblijf in de oudste stad van Nederland.

“Hij was niet alleen tot rust gekomen in Nijmegen, maar had tal van interessante contacten en nieuwe vrienden opgedaan: burgers, docenten, studentenverenigingen, lokale politici, collega-journalisten. Ook had hij Engelse les gekregen op de Radboud Universiteit en was hij onder behandeling geweest op de trauma-afdeling van de universiteit. Dat laatste was geen overbodige luxe. ‘In het begin kon ik mijn verhaal niet vertellen zonder te moeten huilen. Na mijn behandeling ben ik in staat om mijn verhaal voor een groep mensen te vertellen. Ik heb mijn tranen nu onder controle.’ “

Ik wil graag bijdragen

Heb jij een goed idee? of een goed initiatief waarvan je ons op de hoogte wilt stellen? Vul dan het formulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Meer informatie over dit onderwerp