15 april Scholierencompetitie Tilburg

Op vrijdag 15 april laten leerlingen van het Beatrix College, het Cobbenhagenlyceum en het Theresialyceum in de Tilburgse raadszaal zien welke school het meeste weet van de wereld. Met de aanwezigheid van Christopher in Shelter City Tilburg staat dit jaar ook het thema mensenrechten op de agenda. De wedstrijd vindt plaats in de raadszaal en wethouder Mario Jacobs reikt aan de winnaar de Tilburgse wereldbeker 2016 uit. Christopher zal als ‘special guest’ aanwezig zijn.

In de afgelopen weken hebben de leerlingen zich voorbereid met een lesprogramma van Switch/ContourdeTwern en maktken ze een filmopdracht over het stimuleren van fairtrade verkoop. Daarnaast verdiepen de leerlingen zich in drie landen waarmee Tilburg relaties onderhoudt: Nicaragua, Tanzania en Zuid-Afrika.

Christopher is een journalist uit Zuid-Soedan die 3 maanden in Tilburg verblijft in het kader van Shelter City, een tijdelijk relocatieprogramma voor mensenrechtenverdedigers die worden bedreigd. Christopher bracht een bezoek aan alle drie de scholen om te vertellen over zijn leven en werk in Zuid-Soedan.

“Al worden we laatste in de competitie, met het bezoek van Christopher aan onze school is deze Scholierencompetitie voor ons al geslaagd. Ruim 70 minuten hebben onze leerlingen ademloos naar hem geluisterd. Wat een absurd verhaal en wat knap hoe hij ermee omgaat. Onze leerlingen hebben veel vragen kunnen stellen en achteraf heeft Christopher nog persoonlijk met enkele leerlingen gepraat. Dank je wel! Mathijs (leraar)”

Op 15 april vindt het finalespel van de Scholierencompetitie plaats. Dan voelt cabaretier en spelleider Frank van Pamelen zo’n 100 tot 120 leerlingen van de 3 scholen aan de tand over wereldwijde armoede, internationale samenwerking, mondiaal burgerschap en dit jaar dus ook: mensenrechten.

Na afloop reikt wethouder Mario Jacobs de wereldbeker uit aan de winnende school. Ook ontvangen de scholen een cheque van de SNS-bank Tilburg. Die mogen de leerlingen besteden aan een ontwikkelingsproject in Nicaragua, Tanzania of Zuid-Afrika.

2015 - 17 apr - Scholierencompetitie - 111

Ik wil graag bijdragen

Heb jij een goed idee? of een goed initiatief waarvan je ons op de hoogte wilt stellen? Vul dan het formulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Meer informatie over dit onderwerp